Home
Vrijdag, 15 November
Home Sitemap FR
Bekijk de RTVM trailer
Zoeken
Zoeken

LIM = Local Impact Monitor 

logo LIM

De vraag van adverteerders om na een mediacampagne, deze investering op een rationele manier te evalueren stijgt jaar na jaar.

Heel wat grote regies speelden reeds langer op deze trend in door samen met toonaangevende marktonderzoeksbureaus meetsystemen op te zetten om aldus de mediakeuze te gaan valoriseren. Allerhande posttests met vaak bedenkelijke methodologieën verschenen op de markt.

RTVM wilde meer en was overtuigd dat klanten naast de valorisatie van hun campagne en de bevestiging van hun mediakeuze ook andere, cijfermatige behoeftes hadden.

Rekeninghoudend met de eigenheid van ons medium, nl. de betrokkenheid en de proximiteit, zijn heel wat adverteerders bijzonder geïnteresseerd in geografische verschillen: bv. "Hoe scoort een merk qua notoriëteit in één regio versus een andere?"

Na heel wat research zag een revolutionair meetinstrument het licht:

RTVM lanceerde in oktober 2003 haar nieuwste tool: de Local Impact Monitor.

Deze nieuwe barometer werd ontwikkeld door marktonderzoeksbureau Insites, een gerenommeerd bureau met zeer veel klanten in de FMCG-sector.

De Local Impact Monitor meet elke maand op basis van minimaal 1.000 respondenten representatief gespreid over de 11 zenders, de klassieke parameters: herkenning, attributie en impact en dit zender per zender.

Bovendien bieden we de mogelijkheid aan adverteerders om een variabele vraag te implementeren die later in de rapporteringfase kan “gecrossed” worden met alle andere mogelijke gegevens zoals “socio-demo’s” en “regionale zenders”.

Uiteraard worden een heel aantal andere parameters met betrekking tot inhoud en creatie gemeten evenals de notoriëteit en de spontane herkenning.

Kortom een “schat” aan informatie voor elke adverteerder !!